Utmaningar


här gör du för att komma med på någon av utmaningarna.

Utmaningar i Sundsvall

Ett klassiskt backrace. 135 höjdmeter på 700 meters löpning. Bra träning för pannbenet!

Följer den en av de markerade springstigarna i Sundsvall. En lång, sugande uppförsbacke från Grodtjärn till Klissbergsstugan. Stigen bjuder på smal slingrande singletrack. Den börjar i mörk granskog, men de sista kilometrarna går genom gles hällmarkstallskog och utsikten från toppen av berget är ljuvlig för den som gillar skog. Väl uppe står du vid ett stycke friluftshistoria. Den 100 år gamla Klissbergsstugan ägs fortfarande av SK Vidar, som är Sveriges äldsta, nu verksamma längdskidförening. Om du passerar en söndag mellan oktober och mars kan du njuta av glödstekt sill och potatis.

Utmana Sundsvall

En stenhård utmaning för de riktigt tuffa skidåkarna. Du startar vid skylten för springstigarna med en lång fin åkbacke från Sidsjön upp till botten av Stövelbacken, totalt knappt 100 meters stigning. Där tar elitspårens tuffaste långbacke vid, och lyfter dig ytterligare 75 höjdmeter till toppen av Stora Bergssvängen. Här följer spåret de böljande hällmarkerna och du bjuds du på en av de vackraste naturmiljöerna i Södra bergets friluftsområde, innan du når målet vid Jaktkojan.

Här bjuds du på en lång sugande stigning från botten av Södra bergets slalombacke till toppen. Men du tar en helt annan väg än slalomåkarna. Den totala stigningen är 130 meter och väl på toppen bjuds du av en hejdundrande utsikt över Sundsvalls stad, havet och skogarna. Stigningen avbryts av några kortare andhämtningar med svaga utförsbackar på den första halvan.

Sundsvalls roligaste utförsbacke erbjuder 62 fallmeter och ett antal kurvor att jobba med farten genom. Det går verkligen att jobba med farten genom den här backen. Rekommenderas för den som gillar fartfylld längdskidåkning!

Den nya rullskidbanan erbjuder brett fint skidspår med tidig konstsnö. Banan är flack med en egentlig backe.