Testcenter

Regionens testanläggningar finns på Nationellt vintersportcentrum i Östersund och Olympiatoppen i Trondheim. Det är endast vintersportscentrum i Östersund som erbjuder testverksamhet för både elit och motionär.

Nationellt Vintersportcentrum i Östersund erbjuder tester för motionärer. Vem som helst kan anmäla sitt intresse och få sin fysiska kapacitet/hälsostatus testad av professionella testledare.

Testerna är utformade för att utvärdera din fysiska status och anpassas efter varje individ. Här genomförs allt från enkla cykel/steptest med låg belastning och beräknade konditionsvärden till maximala tester för de som vill veta sin prestationsförmåga. Submax + VO2max-test (Laktattröskel- och maximalt syreupptagningstest) är det mest populära testet och kan göras oavsett om du vill cykla, springa, åka rullskidor, eller köra rodd-/stakergometer.

Nationellt vintersportcentrum är världsledande inom skidforskning. Det är olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige och samverkar med ledande företag inom sport och outdoor-sektorn. Även motionärer kan göra fysiska tester här.

Läs mer på deras hemsida

Forskning, teknologi och resultat

Regionens förutsättningar av natur och miljö, forskning och testcenter. Friluftslivet och den djupt rotade skidkulturen. Men finns det något mer gåtfullt bakom framgångarna? Besök regionen som träningsturist och få svaret.