Testcenter

Regionens testanläggningar finns på Nationellt vintersportcentrum i Östersund och Olympiatoppen i Trondheim. Det är endast vintersportcentrum i Östersund som erbjuder testverksamhet för både elit och motionär.

Forskning

Nationellt vintersportcentrum har byggt upp en unik forskningsmiljö med två huvudsakliga forskningsinriktningar. Idrott och prestation samt idrott och hälsa.

Tester

Testerna är utformade för att utvärdera individanpassad fysisk status och innehåller allt från låg belastning till maximal syreupptagningsförmåga.

Resultat

Olympiatoppen har operativt resultatansvar för norsk toppidrott. Nästan alla svenska medaljörer i Sotji har en koppling till Nationellt vintersportcentrum.

Nationellt vintersportcentrum

Nationellt vintersportcentrum är världsledande inom skidforskning. Det är olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige och samverkar med ledande företag inom sport och outdoor-sektorn. Även motionärer kan göra fysiska tester här.

Läs mer

Olympiatoppen

Olympiatoppen har det operativa ansvaret och befogenhet att utveckla norska eliten och helhetsansvar för resultaten i den norska eliten. Olympiatoppen ansvarar för Norges deltagande i OS och Paralympics genomförande.

Läs mer

Skidstadion Östersund

Träningsanläggningar

Inom regionen mellan Sundsvall och Trondheim finns flertalet träning- och tävlingsanläggningar av högsta internationella klass. På alla orter ligger skidanläggningarna lättillgängligt och centralt.

Läs mer

Forskning, teknologi och resultat

Regionens förutsättningar av natur och miljö, forskning och testcenter. Friluftslivet och den djupt rotade skidkulturen. Men finns det något mer gåtfullt bakom framgångarna? Besök regionen som träningsturist och få svaret.