Trondheim

Storstaden med mysfaktor. Trondheim är Norges tredje största stad, efter Oslo och Bergen. Staden är en lättillgänglig utgångspunkt för att utforska resten av regionen.

EN STORSTAD

Pulsen från storstaden med stort utbud av restauranger blandas med en historiska byggnadsverk. Kulturlivet är rikt med mängder av musikfestivaler. Flanörens favorit där storslagen vildmark finns endast minuter från centrum.

NORGES MITTPUNKT

Trondheims centrala läge har alltid lockat besökare. För länge sedan vandrade Pilgrimer hit. Idag är tillgängligheten med tåg, båt eller flyg av internationell klass. Ortens miljö och grundmurade skidkultur tryggar återväxten.

PILGRIMSKRAFT

Utövarna menar att Tröndelags natur och träningsmöjligheter är anledningar till framgångarna. Pilgrimer har i århundraden vallfärdat till Sankt Olavs grav. Finns där något mer, oförklarligt, dolt i den Trönderska myllan?

Marit Björgen

”Vintrarna i Tröndelag har varit väldigt bra. Det är goda förhållanden från november till maj.”

Trondheim

Kompakt stadkärna väl anpassad till cyklister med närhet till både Granåsen och Bymarka.

Petter Northug

”Det är bara några få minuter från Trondheims centrum till perfekta träningsförhållanden.”

Topp 5 aktiviteter

Ta en aktiv semester på historisk mark i Trøndelag. Öluffning, vandring i pilgrimernas spår eller spännande myskoxsafari i Dovrefjälls storslagna nationalpark.

Läs mer

Anläggningar

Granåsen skisenter ligger strax söder om Trondheim. Bymarka är ett populärt friluftsområde för hela familjen. Båda anläggningarna är lättillgängliga.

Läs mer

Resa

Trondheim är en livlig studentstad som har mycket att erbjuda inom teknologi, kultur och mat. Staden präglas av innovation på hög nivå och ett pulserande kulturliv.

Läs mer

Bo

Allt från hotell, campingplatser, vandrarhem och fjällstugor till udda boenden där övernattningen är ett äventyr i sig.

Läs mer

Äta

På restauranger och familjeköken har man på senare år börjat använda lokala och ekologiska råvaror i experiment med gamla traditioner.

Läs mer

Pirbadet

Norges största inomhusbad samlar årligen ca en halv miljon besökare. Badet finns vid Brattøra, där land övergår till hav.

Läs mer

Skidkulturens vagga

Norges speciella relation till skidåkning har starka traditioner. Deltagare, tävlanden eller publik. Alla är lika viktiga. Ett skidevenemang är en unik fest som saknar motstycke.