Östersund

Den unika vinterstaden med charmig atmosfär och ett rikt friluftsliv. Östersunds centrala läge ger staden närhet till både kust och fjäll.

DEN CHARMIGA ATMOSFÄREN

Mitt i den självutnämnda republiken Jämtland ligger Östersund som grundades 1786 av kung Gustav III. Idag finns här spännande kultur och ett rikt nöjesliv. Den mysiga staden med den friska luften är lätt att tycka om.

MITT I SVERIGE

Östersund är en naturlig utgångspunkt för skidåkare och friluftsentusiaster från hela världen. Det centrala läget och en skidstadion i världsklass med gångavstånd från centrum förenklar träning och utveckling.

HÄR BOR STORSJÖODJURET

Vintersportcentrum och Emils myr är bara två av anledningarna till varför staden har fostrat så många framgångsrika skidåkare. Vem vet vilket samband de stora segrarna har med observationerna av Storsjöodjuret?

Porträttbild på Stina Nilsson

Stina Nilsson

”Jag vet att spåren alltid är preparerade och att det är fullt med folk på skidstadion.”

Östersund

Den unika vinterstaden med charmig atmosfär och rikt friluftsliv.

Emil Jönsson

”Här är en skön inställning till träning. Det är enkelt att röra på sig.”

Hela familjen

Östersund har ett rikt aktivitetsutbud för hela familjen. Äventyrsbad, lekland och djurpark är bara några av spännande saker som hela familjen kan göra. Läs mer hos Visit Östersund.

Läs mer

Skidstadion Östersund

Anläggningar

Östersunds centralt placerade skidstadion arrangerar årligen bland annat världscupen i skidskytte. Under ett träningspass här får du garanterat se en elitåkare i världsklass.

Läs mer

Vinterparken

En mötesplats för Östersunds vinterentusiaster. Närhet till både promenad, längdskidåkning och skridskoåkning på Storsjöns vidsträckta is samt lek i snöborgen, rutschkanor eller islekar.

Läs mer

Bo

I Östersund med omnejd kan du välja att bo på hotell, mindre pensionat/B&B, vandrarhem eller på någon av stadens campingplatser. Det finns flera Bo på lantgård strax utanför stan samt möjlighet att hyra privatboende.

Läs mer

Äta

Trevliga och unika smakupplevelser inom mat och dryck hittar du bland Östersunds breda utbud av restauranger och caféer. Många av restaurangerna i Östersund serverar mat lagad med lokala råvaror från länet.

Läs mer

Resa

Med tågstationen mitt i staden och flygplatsen mindre än 15 minuter bort är Östersund en av Sveriges städer som har närmast till sitt centrum. Att resa inom Östersund är smidigt men varför inte promenera eller cykla dit du ska?

Läs mer

Vinterstaden

Vintersporter har långa anor i Östersund som genom åren anordnat flertalet världsmästerskap, världscuptävlingar och nordiska mästerskap. Närheten till skidstadion från centrum är unik. Skidspårens utformning utmanar både elit och motionärer. Engagerade ledare gör ungdomsidrotten till en sund verksamhet.