Våra coacher

Några av landets mest meriterade åkare, coacher, vallare och skidslipare ger dig perfekta förutsättningar för att bli en bättre skidåkare. Oavsett din nivå – på egen hand eller i grupp – så kan du nu utveckla din teknik i Charlotte Kallas och Johan Olssons träningsmiljö. Välj en av våra experter, eller sy ihop ett ”paket” med flera av aktörerna, så garanterar vi att du får exakt det du behöver för att bli ännu vassare i skidspåret.

Välkommen att upptäcka längd- och nöjesmetropolen Sundsvall!

Karin Svingstedt

Karin Svingstedt

Certifierad skidcoach (SSF). Lång landslagskarriär som junior och senior. Ett flertal SM-medaljer, ett stort antal världscupstarter, samt deltagande vid 2 OS och 3 VM. Tränare vid skidgymnasiet i Järpen, stor coach- och ledarerfarenhet.

Skidteknik och träningslära för enskilda, grupper eller företag. Anpassat innehåll utifrån deltagarnas nivå och ambition och med mottot att ”alla kan bli bättre”. Karin är lite av ”navet” i Sundsvall som skiddestination, samarbetar och paketerar gärna sin kompetens med Sundsvalls övriga aktörer för att erbjuda bästa möjliga program. aktivera.com

Verksamhet året runt. Stor flexibilitet både tids- och träningsmässigt utifrån kundens önskemål. Förfrågan via mail, upplev@aktivera.com, eller telefon 070-431 31 72. Pris efter överenskommelse.

Variationen – från lätta, behagliga spår till riktigt tuffa utmaningar. Närhet till allt, lätt att komma hit, fyra ”tydliga” årstider. Stort plus för spårnära boende, spa, god mat och stenstans nöjesutbud. Sundsvall är en träningsort med guldkant!

Johan Olsson

Johan Olsson

Johan är av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare genom tiderna. Han har tagit 14 medaljer i OS och VM, varav fyra guldmedaljer. Den sista världsmästartiteln kom så sent som 2015 vid VM i Falun.

Johans finns tillgänglig för skidlektioner och träningskonsultation. Han har gjort sig känd som en av världens mest tekniskt drivna åkare, och har en enorm träningserfarenhet efter 15 säsonger som aktiv i skidlandslaget. Dessutom har han har också jobbat med mental träning i över tio år, vilket resulterat i två böcker och flertalet föreläsningar.

Året runt. För bokningar och förfrågningar, kontakta anna@annajohan.se, eller läs mer på annajohan.se.

Goda kommunikationer med både tåg och flyg till och från Sundsvall. Då bra träningsmöjligheter och fina hotell med många restauranger och nöjesutbudet i Stenstan samsas på en liten yta gör det Sundsvall till en idealisk plats för härliga träningsweekends och evenemang.

Anna Olsson

Lång landslagskarriär med OS-guldet i sprintstafett i Turin 2006 som karriärens höjdpunkt. Anna var även första svensk att vinna världscupssprinten runt Kungliga slottet i Stockholm. Dessutom har hon ytterligare ett tiotal pallplatser i världscupen.

Anna är en entusiastisk och tekniskt driven coach med lång erfarenhet av fysisk och mental träning. Hon är även disponibel för föreläsningar kring mental träning/hälsa/livskvalitet med den egna karriären och ett långt samarbete med framgångsrika mentala coachen Stig Wiklund som grund. Samarbetar gärna med annan specialistkompetens i destinationen. Se även annajohan.se

Året runt i mån av tid, gärna personlig träning eller mindre grupper. Kan involvera råd kring mental träning och hälsa i teknikträningen för att optimera effekten. Förfrågan sker via mail, anna@annajohan.se, pris efter överenskommelse.

Goda kommunikationer till och från Sundsvall. Närheten till fina hotell, restauranger och nöjesutbud i Stenstan. Perfekta möjligheter till härliga träningsweekends, med spa och boende på hotell Södra berget och en av landets bästa skidanläggningar utanför entrén.

Anders Svanebo

Anders Svanebo

Ett 30-tal världscupstarter från 2004-2017. Ordinarie i A-landslaget 2015-2016. SM-guld på femmilen 2017, SM-brons skiathlon samma år. Världsmästare på rullskidor 2017, och vinnare av totala rullskidvärldscupen 2012.

Inriktad på individ- och nivåanpassad träning för största möjliga personliga utveckling. Kan även jobba med större grupper, antingen på egen hand eller i samarbete med annan specialistkompetens inom Sundsvalls träningsdestination.

Tar emot enskilda och grupper i mån av tid under hela året och efter förfrågan på anders@anderssvanebo.se, eller 070-272 79 60

Att både Charlotte (Kalla) och Johan (Olsson) valt Sundsvall som träningsbas talar för sig själv. Den världsunika närheten från Stenstans nöjesutbud, hotell och restauranger, till anläggningen på Södra berget med perfekta träningsmöjligheter för åkare på alla nivåer – oavsett årstid – är en stor framgångsfaktor för Sundsvall som skiddestination!

Mattias Berglund Coach

Mattias Berglund

Snäppet under eliten som junioråkare. Jobbat heltid med materialdelen 2006-2015. Vallare i landslaget heltid mellan 2012 och 2015, högst delaktig i de stora svenska (valla)framgångarna vid mästerskapen i Val di Fiemme, Sotji och Falun. Fortsatt anlitad av landslaget med jämna mellanrum.

Jobbar lika gärna med motionärer som elitåkare kring material, strukturer och vallning. Jobbat mycket med Anders Svanebo, men kan även erbjuda/sy ihop paket med annan specialistkompetens i destinationen.

Kan anlitas både av enskilda, grupper och företag i mån av tid, framför allt kvällar och helger då han inte har landslagsuppdrag. Förfrågan sker via mail, berglund_mattias@hotmail.se, eller 072-341 12 65. Pris efter överenskommelse.

Närheten till allt. Jag har varit på otroligt många skidanläggningar i världen, och Södra berget håller absolut toppklass med sin varierande terräng och välpreparerade spår! Med nya rullskidbanan får vi perfekta förutsättningar sommar- som vintertid både för motionärer och för eliten.

Susanne Petersson

Landslagsåkare i skidorientering både som junior- och senior, med ett flertal SM-medaljer i alla valörer. Topp 30 både i Vasaloppet och Tjejvasan under senare delen av karriären. Idrottslärare och ungdomstränare, dessutom certifierad skidcoach (SFF) och ingår i SSF´s utbildningsteam. Huvudtränare i IF Strategen, skidor

Brett kompetensregister med skejt- och klassisk skidträning på alla nivåer, samt löpträning. Samarbetar gärna med annan specialistkompetens i destinationen, och har god erfarenhet både som personlig tränare och instruktör för mindre och större grupper. Susanne har en styrka på det pedagogiska planet, att få fram budskapet. Åker själv med under träningspassen för att ge ”eleverna” kontinuerlig feedback.

Tillgänglig året runt, framför allt kvällar, helger och skollov. Förfrågan sker via mail, susanne@konditionsfenomenet.se. Pris efter överenskommelse.

Terrängen – naturligt kuperad och mycket bra förutsättningar för fysisk träning. Väldigt bra spårkvaliten och ett extra plus för de långa, sammanhängande spårsystemen med elljus.

Andreas Svanebo

Sundsvalls test- och träningsklinik tillsammans med Therese Sahlin och Caroline Ondrasek.
SM-brons femmilen 2010, silver i stafetten med Stockvik samma år. Vunnit terrängloppet Tjurruset tre år i rad (2010-12) och sammanlagt sju vinster av de 13 gånger Kia Fjällmaraton har genomförts.

Specialiserad på att utveckla motionärer och medelgoda åkare, personlig träning, eller grupper/företag upp till 25 personer. Kan erbjuda/sy ihop paket med annan specialistkompetens i destinationen. Även träning riktad mot löpning och generell konditionsidrott finns i konceptet.

Tar emot enskilda och grupper i mån av tid under hela året och efter förfrågan på info@testochtraningskliniken.se, eller på 070-259 16 15. Pris efter överenskommelse.

Med planerad rullskidbana har Sundsvall det mesta för att bedriva effektiv träning året runt. Bra variation och mix av kuperad terräng och flackare träningsslingor. Slalombacken på Södra berget är bra för tuffare pass.

Kevin Cutts

Juniorlandslagsman i USA under 00-talet och bland annat nationsmästare. 22:a i junior-VM i sprint 2008. Flyttade till Sundsvall december 2012 och har bland annat varit längdtränare på Timrå gymnasium.

Teknikträning, framför allt specialist på skejtteknik, och jobbar gärna med tävlingsåkare – enskilda eller grupper – och dem som verkligen är inriktade på att förbättra sig själva och sin teknik. Kan även hjälpa till med att ta fram individuella träningsupplägg och helhetslösningar, inte minst för Vasloppsåkare.

Året runt, framför allt kvällar och helger men har ett ”flexibelt” jobb. Samverkar gärna med annan kompetens inom destinationen. Bokningar och förfrågningar på kevcutts@gmail.com, eller på 073-917 41 05. Pris efter överenskommelse.

Träningsförhållandena i Sundsvallstrakten är helt i paritet med de bästa anläggningar jag har erfarenhet av i USA. Jag vill inte flytta härifrån… Flera rullskidbanor på kort avstånd från centrum och fantastiska spårsystem med varierad terräng på Södra berget. Sen finns det många välmeriterade skidcoacher här också.

KW Skidslip (Anders & Jocke)

Båda har ett förflutet från skidgymnasiet i Järpen, och har varit framgångsrika framför allt på juniornivå. Anders har bland annat junior SM-guld på sin meritlista. Han har även fungerat som vallare i landslaget och åt Vladimir Smirnov.

Båda har gedigen kunskap om vallning, stenslip av skidor och strukturer. Vallar/slipar skidor till kunder. Kan även föreläsa kring dessa ämnen och servar både enskilda och grupper på motions- och elitnivå. Erbjuder gärna/syr ihop paket med annan specialistkompetens i destinationen. Läs mer om deras koncept på kwskidslip.se

Båda arbetar skift inom räddningstjänsten och kan erbjuda sina tjänster dagtid, kvällar och helger efter förfrågan på info@kwskidslip.se, eller på telefon. Jocke – 073-032 41 57, Anders – 070-530 22 85.

Nära till både fina träningsanläggningar/skidspår och Stenstans kultur- och nöjesutbud. De goda kommunikationerna med flyg, tåg och bil/buss är en stor konkurrensfördel om man jämför med många av de etablerade skidorterna i landet.

Johan Olsson som PT?

Det kan faktiskt bli verklighet. Eller så väljer du någon annan av våra coacher, eller skid- och vallaexperter i Sundsvalls vassaste skiduppställning.