Våra coacher

Våra Coacher - Östersund

I Östersund finns perfekta förutsättningar att bli en bättre skidåkare. Nationalarenan för skidskytte levererar träningsterräng i världsklass och drar till sig många av landets bästa åkare. Här kan du träna på egen hand eller med hjälp av någon av våra experter som alla är eller har varit elitåkare. Nivån väljer du helt själv. Vi levererar perfekta förutsättningar. Och har du minsta problem med utrustningen finns komplett butik och materialexperter på stadion.

Välkommen till Östersund – möten, handel, upplevelser och träning

Helena Ekholm - Östersund - Coach

Helena Ekholm

Aktiv i svenska skidskyttelandslaget mellan 2005 och 2012.
Har bland annat åtta VM-medaljer, varav tre guld, på meritlistan samt Jerringpris och Bragdguld 2009.
Är utbildad personlig tränare med inriktning mot konditionsidrott.

Coachar gärna enskilda personer och mindre grupper i skidspåret, skejt eller klassiskt bestämmer du själv.
Sommartid så finns möjlighet till coaching i löpning, rullskidor och skidgång.
Utöver detta så erbjuder jag även styrketräning med syfte att stärka muskler som är viktiga i skidåkning, hjälp med träningsupplägg samt puls- och laktattester på Ski-Erg eller löpband.

Året runt.
Dagtid på veckodagar, kvällar och helger i begränsad mån. kontakt@helenaekholm.com

Närheten mellan flygplats, tågstation, stadskärna, bra hotell och en av världens bästa arenor och spårsystem för längdskidåkning, ett stort plus i kanten för satsningen på sparad snö som ger tidig premiär. I Östersund satsas det på skidåkning och spåren håller väldigt god kvalitet.

Anton Karlsson - Östersund

Anton Karlsson

Tidigare sprintåkare med flertalet världscupstarter och SM-medaljer som numera satsar på långlopp i Visma Ski Classics med Lager 157 Ski Team.

Mål att utveckla alla oavsett tidigare nivå, i privatlektioner eller större grupper och företag. Kan erbjuda anpassade paket efter era önskemål. Specialkompetens på långlopp och stakning i synnerhet, perfekt för dig som ska åka Vasaloppet. Teknik, träningskonsultation samt föreläsningar.

Finns tillgänglig året runt i mån av tid. Bokning och förfrågan på karlsson.anton@live.se alternativt 0705607353, pris efter överenskommelse.

Bra kommunikationer med flyg samt tåg, tidig snö, landets bästa rullskidbana och vacker natur gör Östersund till en perfekt stad för en träningsweekend.

Elin Molin - Östersund - Coach

Elin Molin

Elitaktiv i svenska landslagets grupp 2. Flertalet SM-medaljer och världscupseger och VM-medalj i rullskidor. Även utbildad inom idrottsvetenskap.

Finns tillgänglig för både privata lektioner samt större grupper för enskilda träningspass eller lägerverksamhet året runt. Du kan boka mig för exempelvis teknikträning, eller kanske ett intervallpass i både skidor, rullskidor och skidgång. Erbjuder även träningskonsultation samt föreläsningar.

Året runt i mån av tid, bokning sker på elin.mohlin@live.se. Pris efter överenskommelse.

Tidig snö är ett stort plus i Östersund.
Den otroligt fina rullskidbanan passar alla utifrån varje enskild nivå då den erbjuder både lättare och mer utmanande kupering.

Axel Ekström - Östersund - Coach

Axel Ekström

Elitaktiv skidåkare från Garphyttans IF utanför Örebro. Har under de senaste fem åren ingått i något av landslagets träningsgrupper, den gångna sommaren i A-landslaget. Har gjort flertalet junior-VM och världscupstarter, bland annat i Tour de Ski.

Skidlektioner för elit, motionär och nybörjare. Både på enskild och gruppnivå, även företag. Innehållet går att anpassa efter önskemål och kan även sy ihop paket med annan specialistkompetens i Östersund.

Tar emot enskilda och grupper under hela året i mån av tid. Förfrågan sker via mail, ekstroem.axel@gmail.com. Pris efter överenskommelse.

En skidstadion i världsklass både sommar och vintertid med varierande terräng för alla skidåkare oavsett nivå eller mål. Dessutom centralt belägen med närhet till både boende och andra nöjen.

Simon Lagesson

Simon är ung och lovande i svensk skidåkning. Han är en av få som på senare år har placerat sig topp fem på junior-VM och han har nu siktet inställt på världscupen. Sen juniortiden har han varit en del av landslagets träningsgrupp 2 och har flertalet SM-medaljer som junior och senior. Gymnasiestudierna genomförde han vid anrika skidgymnasiet i Järpen.

Simon har stor kunskap om teknik på både rullskidor och skidor, fri stil och klassisk stil. Att lägga upp och komma igång med träning är något som Simon sysslar med till vardags och det är något han gärna delar med sig av. Oavsett nivå så är Simon den som kan hjälpa just dig när det kommer till träning och skidteknik!

Året runt i mån av tid. Enskilda och grupper kan höra av sig till simonlageson@hotmail.com eller 073-0347678.

Sommartid har Östersund kanske världens bästa rullskidbana med över en mil asfalt i skogarna runt skidstadion. Sen ligger man i framkant när det kommer till snötillverkning och kan starta vintersäsongen tidigt med sparad snö. Spåren runt ÖSK passar både den elitaktiva och nybörjaren, det ligger dessutom nära till hands från stadskärnan.

Erik Melin Söderström

Erik Melin Söderström

Amerikansk mästare i klassisk sprint 2010, 5 säsonger i Ski Classics (2013-2017), med ett antal topp 20 och 30 placeringar, 27:e plats som bäst på Vasaloppet (2015) 4:a i det 220 km långa Nordensköldsloppet 2017. Erfarenheter från skidåkning i både USA, Danmark och Östersund.
Dessutom tränarerfarenhet från Köpenhamns skidklubb och Östersunds SK motionsträningar. Jobbar även med snöforskning på Peak Innovation.

Speciellt kunnig inom stakåkning med stor erfarenhet från långlopp. Jobbar både med enskilda åkare och i grupper, antingen på egen hand eller i samarbete med annan specialistkompetens inom Östersunds träningsdestination.

Tar emot enskilda och grupper i mån av tid under hela året och efter förfrågan på emsmelin@msn.com, eller på 070-541 97 19. Pris efter överenskommelse.

Östersund är en träningsort i världsklass, att stora delar av Sverigeeliten i skidor och skidskytte bor här säger det mesta. Sommartid finns 10 km asfalterade skidspår vid skidstadion för rullskidåkning och
fin kuperad terränglöpning runt stadion och på Frösön vid slalombackarna. Vintertid ger sparad snö en tidig start på säsongen redan i början av november. Dessutom erbjuder Nationellt vintersportcentrum möjlighet att testa sin kondition och prestationsförmåga även för motionärer.

Laila Kveli

Jag är elitaktiv skidåkare med långloppscupen och Vasaloppet som huvudmål. Jag har från tidigare två Vasaloppssegrar och en seger i Tjejvasan.
Jag gick skidgymnasium i Steinkjer och har även ”grunnfag idrett” och ”mellomfag idrett”  i Meråker, båda med inriktning mot längdskidåkning.

Jag kan hålla teknikträningar individuellt, i grupp eller för företag, hålla föreläsningar, eller hålla i hela träningsläger.

När som helst i mån av tid. Skicka din förfrågan till laila.kveli@gmail.com

Allt är nära. Som längdskidåkare hittar man allt man behöver här. Rullskidbanan håller världsklass, och det fins utrymme och utmaningar för både en elitaktiv och en nybörjare. Vintertid är det lyxigt med säker snötillgång. Man slipper att leta efter snö på försäsongen.

Elisabeth Juudas

Fd landslagsåkare i Estland i skidskytte, samt tävlat flera år i längd. Flyttade till Sverige år 2012 i samband med min tränarutbildning. Jobbar som idrottslärare och tränare, både åt motionärer och tävlingsåkare.

Skidteknik, skate och klassiskt, samt träningslära. Allt från nybörjare till tävlingsåkare, barn och vuxna. Kan erbjuda träning till enskilda eller mindre grupper. Kan tillsammans med Jonatan Thoresson även ta emot större grupper, samt erbjuda träningshelger eller träningsläger i Östersund.

Verksamhet året runt. Bokningar och förfrågningar på elisabethjuudas@hotmail.com eller 0730728007.

Först och främst är det enkelt att ta sig till Östersund, antingen med flyg, tåg eller bil. I Östersund ligger skidområdet centralt med gångavstånd från centrum. Det finns både lätta spår för nybörjare och tuffa världscupbanor som erbjuder mer utmaning. Rullskidbanan sommartid håller hög standard och är omsluten av olika löpslingor och backar för stavgång.

Jonathan Thoresson

Tidigare elitskidåkare och löpare, numera tränare för elit och motionär.

Erbjuder individ eller gruppträning för alla nivåer. Skate eller klassiskt. Kan tillsammans med Elisabeth Juudas  även ta emot större grupper. Bokningar och förfrågningar på jonatan.thoresson@outlook.com eller 0730206760.

Året runt. Skidåkning vintertid, rullskidor, skidgång och löpning sommartid.

Bra kommunikationer och det mesta finns samlat runt skidstadion. Fina spår, bra rullskidbana, löpslingor och  backar för stavgång/skidgång. Terrängen är väldigt varierad och passar de flesta oavsett träningsvana.

Moa Molander

Moa är 22 år gammal och en lovande svensk skidåkerska. Hon gick gymnasiet vid Mora Skidgymnasium och var då med i det svenska juniorlandslaget. Idag bor hon i Östersund där hon siktar mot årets stora mål, U-23 VM. Moa är med i landslagets grupp 3.

Kan erbjuda tekniklektioner både i klassiskt och skate oavsett nivå. Skidor eller rullskidor spelar ingen roll!

Året runt i mån av tid. Nås på 0762828777 eller moamolander@gmail.com

Östersund har allt, både sommar och vinter. Fina löpturer dels i Östersund men det är också nära till fjällen och dess obegränsade löpmöjligheter. Lägg också därtill rullskidbanan som kanske är världens bästa. Vintern börjar också tidigt i Östersund, då det läggs ut sparad snö på fina banor. När sen den riktiga snön kommer finns det ett spår för alla, båda tuffa och lätta!

Ida Indahl

27-årig Jämtlandstjej som är hemmahörande i Östersund.
Varit elitsatsande under många år och på gränsen till utvecklingslandslag, men har nu lagt skidorna på hyllan för andra äventyr i livet.
Har samlat på mig väldigt mycket kunskap och erfarenhet under mina år som aktiv idrottsutövare och vill gärna dela med mig av den kunskapen nu genom att hjälpa andra i sina träningsmål.

Hjälper gärna dig som är motionär eller företag i grupp att utvecklas som skidåkare vintertid med tekniktips och upplägg av träning, men kan även finnas till hjälp under barmarksperioden för rullskidor, stavgång etc.
Lägger upp träningspasset efter önskemål och behov!

Kan enbart bokas kväll eller helg året runt, då jag annars jobbar heltid på Länsförsäkringar.
Telefon: 0705830891
Mail: idaindahl@hotmail.com

Östersund har mycket att erbjuda. Här finns mängder av skidspår att välja mellan för alla nivåer. Önskar man testa på den magiska skidåkningen på skaren under vårvintern, så är
närheten till fjällen det allra bästa (Offerdalsfjällen, Oviksfjällen & Årefjällen).
Under barmarksperioden finns det väldigt många fina löprundor att testa både på Frösön och på ÖSK, även Sveriges bästa rullskidbana hittar du här.
När det gäller hotell, restauranger, kommunikationer (flyg, tåg, buss, taxi) så finns det ett stort utbud av dessa här.