Östersunds skidstadion

Östersunds skidstadion har ett av Sveriges största skidområde och en tävlingsarena inom vintersporter av högsta internationella klass. Den ligger vackert beläget över Storsjön med bara 15 minuters promenad till centrum och 15 minuter bilfärd till flygplatsen. Det finns upp emot 89 km vanliga spår att välja mellan.

Skidstadion har en skidskyttearena och belysning som möjliggör TV-sända kvällstävlingar samt en permanent läktare för 6 000 åskådare.

Från skidstadion utgår motionsspår, elljusspår och tävlinggsspår. Parkeringsplatser och vallabod för allmänheten finns i anslutning till skidstadion. Efter motionsturen kan du duscha och bada bastu gratis i Mediacenter. Motionsspåren och tävlingsspåren startar och slutar inne på skidstadion vid spårtavlan. Skidspåren är sammanlänkade med Spikbodarna-Odensala-Torvalla.

För nyheter och evenemang läs mer här.

Se våra utmaningar på Östersunds Stadion. (Gå hit för läsa hur du gör.)

Information

+ Mediecentret omklädning

Finns på bottenvåningen, dusch & bastu:
Mån-fre (inkl. helgdagar) kl 08.00 – 21.30 (bastun 16:00-21:00)
Lör, sön och helgdagar kl 10.00-16.30 (bastun 11:00-16:00)

+ Spårbelysning

Från mörkning till kl 22. Skidstadion även från kl 07 till dagsljus.

+ Vallabod

Vallaboden ligger i direkt anslutning till parkeringsplatsen. Vallaboden är alltid öppen under säsongen. Här finns verktyg för att spänna fast skidorna och el till strykjärnet. Det finns också enskilda vallabodar som kan hyras för längre eller kortare tid. De har el, värme men inte rinnande vatten eller avlopp.

+ Mat & Dryck

Restaurangen Arctura Restaurang & Skybar ligger i toppvåningen på tornet Arctura, 55 meter upp i luften. På Arctura som ligger i skidstadions hjärta kan du njuta av god mat och dryck med en underbar panoramautsikt över det jämtländska landskapet.

+ Väder i Östersund

Läs om Vasaloppscenter

Bildgalleri

Filmer

Östersund - Vinterstaden

Vintersporter har långa anor i Östersund som genom åren anordnat flertalet världsmästerskap, världscuptävlingar och nordiska mästerskap. Närheten till skidstadion från centrum är unik. Skidspårens utformning utmanar både elit och motionärer. Engagerade ledare gör ungdomsidrotten till en sund verksamhet.